Au fost desemnați câștigătorii concursului studențesc „25 de ore la USV”, ediția VII. Echipa câștigătoare a dezvoltat cea mai bună aplicație mobilă care avertizează utilizatorii privind apariția anumitor evenimente de interes folosind feedback-ul multisenzorial


Intră acum și în grupul de

Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a organizat, în zilele de 9 și 10 decembrie 2021, ediția cu numărul VII a concursului „25 de ore la USV” (25h@USV), deschis tuturor studenților facultății înscriși la studii de licență și masterat.

În acest an, concursul a avut loc într-un format hibrid, fizic și online, cu o temă de dezvoltare a aplicațiilor pentru telefoane mobile smart, care avertizează utilizatorii privind apariția anumitor evenimente de interes folosind feedback-ul multisenzorial. În acest scop, echipele de studenți au primit acces la o platformă software dezvoltată în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prin proiectul de cercetare H2020-MSCA-ITN-2019 MULTITOUCH.

Proiectele echipelor USV au fost evaluate în dimineața zilei de 10 decembrie de către un juriu condus de către prof. univ. dr. Dorin-Mircea Popovici, din partea Universității Ovidius din Constanța (Laboratorul de Cercetare în Realitate Virtuală și Augmentată), și alcătuit din: prof. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu și drd. Mihail Terenti, din partea universității sucevene. Patru echipe au primit premii pentru soluțiile realizate:

Locul I – echipa alcătuită din studenții Agageldi Durdyyev, Perman Yagmyrov și Selim Muhammetgulyyev;

Locul II – adjudecat, la egalitate, de două echipe: cea formată din Baciu Florin-George, Lupăștean Daniel și Ene Mircea, respectiv Zagan Paul Andrei, Anisie Laurențiu și Bezușcu Alin-Eugen;

Locul III – echipa formată din studenții Mariuc Cătălin, Batinas Bianca și Ursu Călin.

Prin tematica sa, concursul 25h@USV încurajează creativitatea studenților în procesul dezvoltării tehnologiilor de vârf în domeniul interacțiunii cu sistemele informatice. Din partea organizatorilor, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur și prof. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu consideră acest eveniment ca unul important în contextul actual al specificului competițiilor studențești, atât prin tehnologia inovativă adresată în fiecare an, cât și prin modalitatea specifică de implementare. Concursul 25h@USV este organizat în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava din anul 2014.


Intră acum și în grupul de