Autoturism căutat de autoritățile britanice, găsit în județul Suceava. Un bărbat din Vicovu de Jos l-a cumpărat în leasing dar nu a achitat ratele


Intră acum și în grupul de

Un autoturism furat din Marea Britanie a fost găsit în județul Suceava, în urma unui control în trafic efectuat luni, 13 decembrie, pe DN 2E din Voitinel.

Concret, polițiștii au oprit pentru control un Audi Q7, înmatriculat în Marea Britanie. Mașina era condusă de un bărbat din comuna Vicovu de Jos.

Foto: Poliția Română

Verificările în bazele de date au arătat că, de fapt, autoturismul figurează cu alerta „sustras” introdusă de autoritățile britanice.

Polițiștii au stabilit că autoturismul a fost achiziționat prin sistem leasing, din Marea Britanie, în anul 2016, de către bărbatul din Vicovu de Jos. Valoarea totală de achiziție era de 55.000 lire (aproximativ 300.000 lei).

El a achitat ratele lunare până în anul 2019, plătind în total suma de aproximativ 23.000 lire. Ulterior suceveanul nu a mai achitat nici o rată, motiv pentru care contractul a fost reziliat, societatea de leasing demarând procedurile de recuperare a autoturismului, motiv pentru care a fost implementată alerta.

Drept urmare, mașina a fost indisponibilizată la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, iar bărbatul este cercetat penal pentru „abuz de încredere”.


Intră acum și în grupul de