Cinci migranți din Afganistan și Pakistan, prinși în apropierea municipiului Rădăuți după ce au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat joi, 16 decembrie, cinci migranți din Asia care au intrat ilegal în România și doreau să ajungă într-un stat din Vestul Europei.

Cele cinci persoane au fost observate dimineața, în timp ce se deplasau pe jos între Frătăuţii Vechi şi municipiul Rădăuţi, a informat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan.

Întrucât persoanele nu își justificau prezența în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări suplimentare.

În urma verificărilor s-a stabilit că patru dintre cei  în cauză sunt cetăţeni pakistanezi, iar unul provine din Afganistan. Au vârste cuprinse între 19 ani şi 36 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru  trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalul cazului să fie dispusă soluţie legală prin unitatea de parchet competentă.


Intră acum și în grupul de