Trei accidente din vina pietonilor s-au produs duminica, în județul Suceava. La spital au ajuns un copil, un adolescent și un bărbat rănit grav


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de duminică, 19 decembrie, în județul Suceava s-a produs trei accidente cu implicarea pietonilor imprudenți.

Bărbat rănit grav pe centura municipiului Rădăuți

Cel mai grav accident a avut loc pe șoseaua de centură a municipiului Rădăuți. Astfel, în jurul orei 17:00, un bărbat (49 ani) din județul Botoșani s-a angajat în traversarea drumului în mod neregulamentar și fără să se asigure. În aceste condiții el a fost accidentat de un autoturism condus de un bărbat (39 ani) din Frătăuții Vechi.

Pietonul a fost grav rănit, fiind diagnosticat la spital cu: politraumă accident rutier, TCC sever, fractură gamba dreaptă și stângă, fractură bazin.

Copil accidentat în comuna Șcheia

Cu o oră mai devreme, în comuna Șcheia a fost accidentat un copil de 8 ani care a încercat să traverseze strada Oborului prin loc nepermis. Copilul a fost lovit de o mașină condusă de un localnic de 42 ani.

Ulterior, băiatul a fost transportat la spital, fiind diagnosticat cu două contuzii: toraco-abdominală și la genunchiul drept.

Adolescent accidentat în comuna Cornu Luncii

În aceeași seară a ajuns la spital și un adolescent (16 ani) din Cornu Luncii. Tânărul se deplasa în calitate de pieton pe marginea Drumului Național 2.

El a fost atins ușor de oglinda unui autoturism. Tânărul a fost diagnosticat cu o contuzie la antebrațul drept, nefiind necesară internarea în spital.

Primele cercetări au arătat că vinovat de producerea accidentului este anume pietonul care se deplasa pe marginea părții carosabile, având îmbrăcăminte de culoare închisă fără avea asupra sa nicio sursa de lumină și nici elemente reflectorizante pe timp de noapte.

În toate cele trei cazuri au fost deschise dosare penale privind „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de