13 persoane trimise în judecată de procurorii din Vatra Dornei pentru că ar fi comercializat țigări de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Treisprezece persoane au ajuns pe banca acuzaților într-un dosar privind comercializarea țigărilor provenite din contrabandă.

Cei 13 acuzați au fost trimiși în judecată la începutul acestei luni, de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Foto simbol

Potrivit comunicatului Parchetului, emis în data de 21 decembrie, toate cele 13 persoane vor fi judecate pentru săvârşirea infracţiunii de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

Mai exact, persoanele încercat să comercializeze pachete cu țigări netimbrate, de provenienţă extracomunitară, fără ca acestea să fie plasate sub un regim vamal conform legilor în vigoare.

Procurorii au precizat că opt din cele 13 persoane judecată au săvârşit infracţiunea menţionată în formă continuată, după cum urmează: patru persoane au săvârşit două acte materiale, o persoană a săvârşit trei acte materiale, o altă persoană a săvârşit cinci acte materiale, iar celelalte două persoane au săvârşit un număr de şase acte materiale.

„Prin faptele săvârşite s-a creat un prejudiciu bugetului Statului Român în valoare totală de 12.614,00 lei, reprezentând contravaloarea taxelor vamale şi fiscale neachitate”, se arată în comunicatul procurorilor.


Intră acum și în grupul de