Vama Siret: Dosar penal pentru un tânăr din Turcia care a încercat să intre în România cu o viză olandeză falsă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat un bărbat din Turcia care a încercat să intre în România având aplicată în paşaport o viză falsă. El este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, cazul a avut loc miercuri, 22 decembrie. Concret, în jurul orei 23:30, în Punctul de Trecere al Frontierei Siret s-a prezentat pentru a intra în România cetăţeanul turc O.M. (26 ani) care călătorea în calitate de pasager cu un microbuz marca Mercedes – Benz, pe ruta Ucraina-Olanda.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că viza specifică Olandei aplicată în paşaportul cetăţeanului turc nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond al unei vize autentice, fiind un fals total.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de