Camionul unei firme din Paltinu, indisponibilizat după ce a fost folosit pentru un transport ilegal de aproape 23 mc de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat un transport ilegal de materiale lemnoase, aplicând sancțiuni dure.

Astfel, joi, 23 decembrie, polițiștii au obținut informații precum că pe raza comunei Moldovița, pe DJ 176, pe direcția Argel – Moldovița, circulă un camion care transportă material lemnos fără documente legale.

Foto simbol

Camionul a fost interceptat pe raza comunei, stabilindu-se că în aceeași zi a fost emis codul unic de către o societate comercială din Paltinu, punct de încărcare Moldovița – punct de descărcare Vatra Moldoviței, pentru cantitatea de 21,45 mc din care 0,29 mc diverse tari, 7,24 mc rășinoase și 13,92 mc fag.

Șoferul, un bărbat din Paltinu, a prezentat pentru control certificatul de înmatriculare al camionului, asigurarea obligatorie RCA și licența de transport, nefiind constatate nereguli.

În același timp însă, inventarierea a arătat că în autoutilitară era încărcată cantitatea de 22,92 mc lemn rotund molid și 0,64 mc lemn foc fag, existând neconcordanțe între cantitatea de masă lemnoasă înscrisă pe aviz și cea transportată. Întreaga cantitate de material lemnos a fost reținută în vederea stabilirii provenienței și predată în custodie lucrătorilor silvici din cadrul O.S. Moldovița.

Pe lângă asta, polițiștii au deschis dosar penal privind „transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documente specifice de transport”.

În continuarea cercetărilor, polițiștii au confiscat camionul ce aparține firmei din Paltinu, certificatul de înmatriculare al acestuia, dar și cantitatea de 22,92 mc lemn rotund molid si 0,64 mc lemn foc fag care se aflau în camion.


Intră acum și în grupul de