Cajvana, oras in continuare


Intră acum și în grupul de

Căjvănenii se vor bucura în continuare de statutul de orăşeni, în condiţiile în care referendumul local organizat duminică în vederea revenirii oraşului Cajvana la statutul de comună a fost invalidat datorită neprezentării la urne.

Organizarea referendumului local consultativ pentru trecerea oraşului Cajvana la statutul de comună a fost aprobat prin Hotărâre a Consiliului Local al Oraşului Cajvana.

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a declarat, luni, că referendumul a fost invalidat întrucât din cei 6050 de alegători au votat doar 2220, participarea fiind de 36, 67 la sută. Pentru ca referendumul local să fie valabil, trebuie să participe la vot cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Din cei 2220 alegători, 2143 au votat pentru revenirea la statutul de comună, iar 67 împotrivă. Popescu a spus că Prefectura a asigurat buna desfăşurare a acestui referendum.

Comuna Cajvana a devenit oraş în anul 2004, alături de alte şapte comune din judeţul Suceava. Astfel, comunele Broşteni, Cajvana, Dolhasca, Frasin, Liteni, Milişăuţi, Salcea şi Vicovu de Sus din judeţul Suceava au fost transformate în oraşe de rangul trei, prin Legea 83/2004.


Intră acum și în grupul de