Un bărbat beat din Vicovu de Sus a plonjat cu mașina în apropierea albiei râului Suceava după ce a fost urmărit de poliție pe circa 15 kilometri


Intră acum și în grupul de

Un bărbat beat din Vicovu de Sus este cercetat penal după ce sâmbătă seara conducea haotic un autoturism și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor fiind urmărit circa 15 kilometri până când a plonjat cu mașina în apropierea albiei râului Suceava.

Astfel, sâmbătă, în jurul orei 23:00 o patrulă de poliție care se afla pe DJ209G pe raza localității Straja, cu autospecializata de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism marca AUDI A6, ce avea o deplasare sinuoasă către localitatea Brodina.

Conducătorul autoturismului menționat anterior nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate din autospeciala de poliție, continuându-și deplasarea cu viteză mărită către localitatea Brodina. Deoarece autoturismul în cauză prezenta un real pericol pentru siguranța traficului rutier, acesta circulând haotic, lucrătorii de poliție au procedat la urmărirea acestuia în trafic, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

După o distanță de aproximativ 15 km, conducătorul autoturismului marca AUDI A6, ajuns în localitatea Brodina, în timp ce a încercat să efectueze virajul la stânga, a derapat, a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu un parapet, după care a plonjat cu autoturismul în cauză în proximitatea albiei râului Suceava.

Polițiștii au scos imediat bărbatul din autoturism pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă acesta a refuzat, precizând faptul că nu a suferit leziuni în urma evenimentului.

Polițiștii au stabilit că bărbatul, în vârstă de 47 de ani, este din Vicovu de Sus.

El a precizat că nu a oprit la semnalele regulamentare de oprire deoarece a consumat băuturi alcoolice înainte de a conduce autoturismul.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest și a rezultat o valoare de 0.85 mg./l pur alcool în aerul expirat.

Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge la interval de o oră în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.     

În acest caz s-a întocmit dosar penal cu privire la infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” care urmează a fi soluționat de către lucrătorii Poliției Orașului Vicovu de Sus. 


Intră acum și în grupul de