Criza vaccinurilor pediatrice a luat sfarsit (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Lipsa vaccinurilor absolut necesare copiilor nou născuţi a pus anul acesta pe jar mulţi părinţi suceveni care au încercat prin toate metodele existente, dar cu puţine şanse de reuşită, să facă rost de ele.

Situaţia a durat aproximativ trei luni la rând, dar se pare că în sfârşit criza a luat sfârşit iar luminiţa de la capătul tunelului începe să se vadă.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a anunţat pe parcursul zilei de marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, prin vocea purtătorului de cuvânt al instituţiei, bioing. Adrian Popescu, că în judeţul nostru au început să ajungă vaccinurile.

Acest lucru se datorează achiziţiei pe care Ministerul Sănătăţii a făcut-o de curând. Astfel judeţului Suceava “i-au fost repartizate prin ordin de ministru 2640 de doze de vaccin hepatitic B pediatric monodoză, 7.300 de doze ROR şi circa 15.000 de vaccinuri BCG cantitate suficientă pentru a acoperii restanţierii şi necesarul în viitor”, a declarat Adrian Popescu.

În cel mai scurt timp, dozele primite vor fi repartizate medicilor de familie pentru a fi administrate cât mai curând posibil pentru recuperarea timpului pierdut şi a celor circa 11.000 de copii ce au rămas restanţieri la diferite vaccinuri.

“Din lista vaccinurilor Suceava ar mai trebui să primească Pentaxim, considerat cel mai complex dintre toate fiind unul combinat antidifteric, antitetanic şi antipoliomielitic, dar conform Ministerului nu este nici o problemă şi urmează să ajungă şi el cât de curând”, a conchis Popescu.


Intră acum și în grupul de