VIDEO//Puternic incendiu în Pojorâta generat de un cablu electric deteriorat


Intră acum și în grupul de

Mai multe bunuri au fost distruse în noaptea de miercuri spre joi într-un puternic incendiu care a afecta o gospodărie din comuna Pojorâta.

Pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Pojorâta, au intervenit cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Pojorâta, a declarat sergent-major Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava.

Potrivit acestuia, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele gospodărești, cu pericol de propagare la locuința proprietarului.

În incendiu au fost afectate de flăcări patru anexe gospodărești, respectiv o magazie de lemn, un depozit de furaje, bucătăria de vară și adăpostul de animale pe o suprafață totală de aproximativ 200 de metri pătrați.

În flăcări au mai ars aproximativ două tone de plante furajere, circa șapte metri cubi lemn de foc, o tonă de furaje și alte bunuri din interiorul construcțiilor.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de circa trei ore, iar pompierii au salvat locuința proprietarului.


Intră acum și în grupul de