Un copil de 6 ani din Cornu Luncii, mușcat de un câine din rasa „Dog Argentinian” care a sărit peste gard în stradă


Intră acum și în grupul de

Un copil de 6 ani din Cornu Luncii a fost rănit, luni după amiaza, după ce a fost mușcat de un câine periculos care a reuși să sară peste gard în stradă.

Potrivit primelor cercetări, câinele respectiv din rasa „Dog Argentinian” este deținut temporar de un bărbat din Cornu Luncii al cărui fiu este proprietarul, dar este plecat la muncă în străinătate.

Câinele, încadrat în clasa a II-a de câini periculoși, este ținut în curtea locuinței, într-un țarc amenajat.

Luni după amiaza, doi localnici, un băiat în vârstă de 6 ani și o fetiță de 9 ani mergeau pe marginea drumului DN2E din localitatea Cornu Luncii, iar când au ajuns în dreptul locuinței bărbatului respectiv câinele a sărit din curte peste gard și l-a atacat pe băiatul de șase ani mușcându-l de piciorul stâng și provocându-i leziuni ce au necesitat îngrijiri medicale.

La fața locului a sosit un echipaj din cadrul SAJ, care l-a transportat pe copil la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea acordării de îngrijiri medicale având diagnosticul de „plagă mușcată membru inferior stâng”.

Până la sosirea lucrătorilor de poliție la fața locului, câinele a fost prins și închis de proprietarul temporar care este cercetat pentru infracțiunea de „neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane” și va fi și amendat.


Intră acum și în grupul de