Adolescent din Dorna Arini introdus în arestul Poliției Suceava pentru că a condus beat un autoturism și a intrat într-un cap de pod. Polițiștii l-au reținut după s-a încheiat perioada de îngrijiri medicale


Intră acum și în grupul de

Un adolescent din Dorna Arini a fost reținut și introdus în Arestul Poliției Suceava la aproape două săptămâni după accidentul rutier în care a fost rănit după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod.

Potrivit cercetărilor polițiștilor, un tânăr de 17 ani, A. D., a condus în noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2022  un autoturism  Opel Vectra pe care l-a luat din curtea casei fără acordul părinților, pe drumul comunal Pârâul Arinului, din comuna Dorna Arini, din direcţia DN 17 B.

Când a ajuns într-o curbă la dreapta, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum, mașina a derapat  şi a intrat în coliziune cu un cap de pod, iar tânărul a fost rănit, fiind transportat la Spitalul Vatra Dornei.

Adolescentul nu are permis de conducere și se afla sub influenţa băuturilor alcoolice iar autoturismul a fost luat fără acordul părinților din curtea locuintei.

La testul cu aparatul etilotest s-a stabilit că acesta avea o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Adolescentul a fost internat în perioada 16-19 ianuarie în Spitalul Județean de Urgență Suceava și ulterior a necesitat zile de îngrijiri medicale, dar joi, 27 ianuarie, prin Ordonanţa organelor de cercetare penală a poliției judiciare s-a dispus reținerea suspectului pe o durată de 24 de ore, având în vedere şi rezultatul Buletinului de analiză toxicologică emis de către Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava, respectiv alcoolemie  de 1,76%o  la prima probă şi alcoolemie de 1,66%o  la a doua probă.

Adolescentul a fost escortat la sediul I.P.J. Suceava şi depus în arest.


Intră acum și în grupul de