O tânără din Stulpicani cu permis de conducere italian fals, prinsă circulând prin orașul Frasin cu 126 km/h

O tânără de 30 de ani din Stulpicani este cercetată penal după ce a fost depistată că folosea un permis de conducere italian fals.

Un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, efectua duminică dimineața o acțiune pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză și a normelor care reglementează depășirea, pe DN17, în orașul Frasin, a oprit pentru control autoturismul marca Nissan Qashquai, care circula din direcţia Gura Humorului către Molid, cu viteza de 126 km/h, pe un sector de drum cu viteză maximă admisă 50 km/h.

Cu ocazia controlului, la volanul autoturismului a fost identificată o tânără de 30 ani din Stulpicani.

Solicitându-i-se să prezinte documentele sale şi ale autoturismului, conducătoarea auto a înmânat cartea de identitate, certificatul de înmatriculare şi poliţa de asigurare obligatorie R.C.A., precum şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din Italia, care prezenta suspiciuni cu privire la autenticitate.

Din acest motiv s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că cea în cauză nu figurează ca deţinătoare de permis de conducere pentru niciun fel de categorie de vehicule, iar documentul prezentat nu a fost găsit în evidențe.

S-a întocmit dosar penal pe numele tinerei pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi complicitate la comiterea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.