Transport ilegal de cherestea, depistat în trafic de polițiștii din Vadu Moldovei

Un transport ilegal de cherestea a fost depistat în trafic de polițiștii din Vadu Moldovei, cheresteaua pentru care nu existau acte fiind confiscată, iar firma amendată.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă dimineața, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității, ansamblul rutier format din cap tractor ce tracta semiremorcă condus de un bărbat, care transporta conform avizului de însoțire cantitatea 41,5020 mc cherestea tivită de esență brad și molid.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că inspecția tehnică periodică a semiremorcii este expirată din data de 7 octombrie 2021, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar ca și măsură complementară s-a procedat la reținerea certificatului de înmatriculare.

Întrucât existau supiciuni cu privire la neconcordanța dintre volumul scriptic și cel faptic pentru că în SUMAL fuseseră plasate fotografii din care nu se vedea încărcătura, ansamblul rutier a fost însoțit și predat în custodia Ocolului Silvic Fălticeni în vederea inventarierii încărcăturii.

Astfel, luni, în urma inventarierii, specialiștii silvici au constatat faptul că, în semiremorcă se află cantitatea totală de 47,594 mc cherestea tivită de esență rășinoase, brad și molid, cu 6,092 mc  în plus față de volumul avizat.

Societatea emitentă a avizului de însoțire a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar cantitatea de 6,092 mc material lemnos, în valoare de 5.300,04 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.