Aproximativ 80% dintre candidate nu au trecut de probele fizice la admiterea la Scoala de Jandarmi Falticeni


Intră acum și în grupul de

Doar 30 de fete au promovat probele eliminatorii pentru admiterea la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi din Fălticeni. Potrivit purtătorului de cuvânt al acestei instituţii, lt. Irina Ipate, din cei aproximativ 1500 de candidaţi care au avut constituite dosare de concurs s-au înscris 1349 de persoane, 146 de fete (din care 1 – de etnie rromă) şi 1203 de băieţi (din care 8 de etnie rromă).

Duminică, 22 august 2009, începând cu ora 16.00, pe platoul din incinta şcolii a avut loc un instructaj cu candidaţii şi însoţitorii acestora. Col. Laurenţiu Hopu, comandantul şcolii şi preşedintele comisiei de admitere, a prezentat modul de desfăşurare a concursului, componenţa comisiilor şi a subcomisiilor, metoda de elaborare a subiectelor şi a răspuns întrebărilor adresate. După retragerea însoţitorilor, concurenţii au fost repartizaţi pe detaşamente şi au aflat cine este ofiţerul care îi va îndruma şi coordona pe parcursul probelor eliminatorii, precum şi ziua exactă în care se desfăşoară acestea.

Primele detaşamente care au susţinut probele eliminatorii au fost cele de fete, care au fost planificate începând cu ora 07.00, luni, 23 august. Examinarea medicală s-a desfăşurat la sediul şcolii, iar verificarea aptitudinilor fizice – pe Stadionul municipal „Nada Florilor”. În urma acestor probe, din cele 146 de candidate înscrise, 2 au fost declarate „inapt” – medical şi doar 30 au promovat probele fizice. Cele mai multe candidate au întâmpinat greutăţi la proba de viteză (68 dintre candidatele nepromovate) şi la cea de rezistenţă (30). Situaţia este similară celei întâlnite anul trecut, când doar 17 fete din 95 au trecut cu bine de probele eliminatorii.

Următoarele detaşamente sunt planificate în conformitate cu graficul desfăşurării concursului de admitere afişat la avizierul de la intrarea şcolii şi postat pe www.jandarmeriafalticeni.ro.

După finalizarea probelor eliminatorii în data de 29 august 2010, candidaţii care au promovat vor participa marţi, 31 august la proba de verificare a cunoştinţelor.


Intră acum și în grupul de