Polițiștii încearcă să afle identitatea bărbatului care a murit în incendiul ce a distrus o gospodărie nelocuită de circa 10 ani din Pârteștii de Jos


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni continuă cercetările în vederea identificării cadavrului unui bărbat care a fost găsit carbonizat în urma unui incendiu care a distrus o gospodărie nelocuită de circa 10 ani unei femei de 69 de ani din comuna Bălăceana.

Respectivul imobil este amplasat într-o zonă izolată din localitatea Pârteștii de Jos, lângă albia pârâului Soloneț.

Potrivit cercetărilor, incendiul ar fi pornit din șura imobilului, care a fost distrusă în întregime, fiind afectată și o altă anexă, situată în vecinătatea acesteia. Anexele nu erau racordate la rețeaua de energie electrică.

După lichidarea incendiului de către echipajele I.S.U. sosite la fața locului, în șură  a fost identificat un cadavru complet carbonizat al unei persoane a cărei identitate nu a putut fi stabilită.

Cadavrul a fost ridicat și depus la morga Spitalului Județean Suceava, în vederea efectuării necropsiei. 

Cu ocazia cercetării locului faptei s-a constatat că în șură se aflau depozitate cantități mari de fân uscat, iar pompierii au stabilit ca și cauză probabilă de producere a incendiului- neglijență, sursa probabilă  de aprindere – țigară. 

Din primele cercetări a rezultat că cea mai probabilă ipoteză de lucru este că o persoană s-a adăpostit în anexa imobilului nelocuit, în care se aflau depozitate cantități mari de material inflamabil. Pe fondul neglijenței, materiile combustibile din anexa s-au aprins cel mai probabil de la o țigară aprinsă, incendiul s-a propagat cu rapiditate, iar persoana care se adăpostea în imobil nu a reușit să se salveze.  

Polițiștii au făcut investigații în rândul persoanelor fără adăpost din zona, însă nu au fost obținute date care să conducă la identificarea victimei și urmează să reia cercetarea la fața locului și să fie vizualizate și înregistrările video din proximitatea haltei Pârteștii de Jos, în vederea stabilirii identității cadavrului carbonizat. 


Intră acum și în grupul de