Transport ilegal de 17 colete cherestea tivită, depistat de polițiști la Sadova


Intră acum și în grupul de

Un transport ilegal ce conținea 17 colete de cherestea tiviă a fost depistat luni seara de polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta pe DN 17 A în comuna Sadova.

Astfel, polițiștii au oprit pentru control pe D.N. 17 A, pe raza comunei Sadova, un ansamblul de vehicule format din autoutilitară și remorcă, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că ansamblul de vehicule era condus de un bărbat de 51 de ani din Izvoarele-Sucevei și transporta cherestea.

În urma interogării aplicației Sumal 2.0, s-a constatat că pentru ansamblul de vehicule a fost emis codul aviz de o societate comercială, iar  în continuare desfășurării activităților s-a procedat la utilizarea opțiunii ”start control” pentru avizul existent, aplicația SUMAL 2.0 afișând mesajul „aviz inexistent” și astfel s-a constat că sunt suspiciuni de transport material lemnos a cărui proveniență nu poate fi stabilită.

Având în vedere suspiciunile privind unele ilegalități ridicate de acest transport de material lemnos, ansamblul de vehicule în cauză a fost însoțit la sediul O.S Pojorâta – Atelierul de Producție Sadova, unde s-a constatat că transportă o încărcătură de 17 colete cherestea tivită ce a fost sigilată și indisponibilizată în baza procesului-verbal de reținere în vederea stabilirii provenienței și de dare în custodie a bunurilor, către paznicul de serviciu.

În acest caz a fost informată Garda Forestieră Suceava pentru efectuarea de controale de specialitate în vederea stabilirii provenienței materialului lemnos transportat care urmează să fie și inventariat.


Intră acum și în grupul de