Acasă Social Transport ilegal de 17 colete cherestea tivită, depistat de polițiști la Sadova

Transport ilegal de 17 colete cherestea tivită, depistat de polițiști la Sadova


Intră acum și în grupul de

Un transport ilegal ce conținea 17 colete de cherestea tiviă a fost depistat luni seara de polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta pe DN 17 A în comuna Sadova.

Astfel, polițiștii au oprit pentru control pe D.N. 17 A, pe raza comunei Sadova, un ansamblul de vehicule format din autoutilitară și remorcă, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că ansamblul de vehicule era condus de un bărbat de 51 de ani din Izvoarele-Sucevei și transporta cherestea.



În urma interogării aplicației Sumal 2.0, s-a constatat că pentru ansamblul de vehicule a fost emis codul aviz de o societate comercială, iar  în continuare desfășurării activităților s-a procedat la utilizarea opțiunii ”start control” pentru avizul existent, aplicația SUMAL 2.0 afișând mesajul „aviz inexistent” și astfel s-a constat că sunt suspiciuni de transport material lemnos a cărui proveniență nu poate fi stabilită.

Având în vedere suspiciunile privind unele ilegalități ridicate de acest transport de material lemnos, ansamblul de vehicule în cauză a fost însoțit la sediul O.S Pojorâta – Atelierul de Producție Sadova, unde s-a constatat că transportă o încărcătură de 17 colete cherestea tivită ce a fost sigilată și indisponibilizată în baza procesului-verbal de reținere în vederea stabilirii provenienței și de dare în custodie a bunurilor, către paznicul de serviciu.

În acest caz a fost informată Garda Forestieră Suceava pentru efectuarea de controale de specialitate în vederea stabilirii provenienței materialului lemnos transportat care urmează să fie și inventariat.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version