Un sucevean s-a trezit cu dosar penal după ce a încercat să obțină omologarea la mașina pe care o cumpărase din Belgia. Autoturism fusese furat încă din vara anului trecut

Un sucevean este cercetat penal după ce a mers cu mașina să obțină de la RAR Suceava omologarea pentru autoturismul pe care l-a cumpărat din Belgia.

Astfel, lucrători ai RAR Suceava au anunțat, vineri, Serviciul Investigații Criminale că la sediul unității a fost prezentat în vederea omologării un autoturism cu privire la care există suspiciune de a fi urmărit ca fiind furat. 

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că vineri un bărbat s-a prezentat la R.A.R. Suceava în vederea omologării un autoturism marca AUDI A4, culoare gri, an de fabricaţie 2009.

În urma verificării datelor de identificare ale autoturismului în bazele de date, a rezultat faptul că acesta figurează urmărit ca fiind furat din data de 21.06.2021, în urma unei alerte implementate de autoritățile din Belgia. S-a procedat la indisponibilizarea autoturismului.

În continuarea cercetărilor s-a stabilit faptul că autoturismul în cauză a fost cumpărat la data de 24.01.2022 de către bărbat dintr-un parc auto din Belgia.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „tăinuire”.