Bărbat din Câmpulung Moldovenesc, reținut după o urmărire în trafic și apoi plasat sub control judiciar. El transporta țigări de contrabandă și a încercat să scape de urmărirea poliției

Un bărbat din Câmpulung Moldovenesc a fost reținut și ulterior plasat sub control judiciar fiind  cercetat pentru contrabandă.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri seara, un echipaj de poliţie din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc – Compartimentul Rutier,  în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe str. Prieteniei din Câmpulung Moldovenesc a identificat în trafic un autoturism care nu s-a supus semnalelor regulamentare de oprire, fiind urmărit și blocat pe strada 13 Decembrie.

S-a constatat că autoturismul era condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, acesta deținând în interior și transportând un număr de 6000 bucăți țigări fără timbru fiscal, de proveniență extra-comunitară.

În acest caz a fost dispusă prin ordonanţă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prev. şi ped. art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006. De asemenea, polițiștii au dispus cantității de 6000 bucăți țigări dar și a sumei de 1212 de lei găsită asupra bărbatului de 42 de ani.

            Totodată, a fost indisponibilizat și autoturismul  în valoare de cca. 6000 Euro, utilizat la comiterea infracțiunii de contrabandă.

            Organele de poliţie judiciară au dispus, sâmbătă,  reţinerea suspectului pe o durată de 24 ore, acesta fiind depus la Centrul de reţinere şi arestare preventivă al I.P.J. Suceava.

            Totodată, bărbatul de 42 ani a fost sancționat contravențional și pentru regulile de circulație încălcate de către acesta cu ocazia urmăririi în trafic.

            În data de 12.02.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, față de inculpat.