Sute de locuri pentru sesiunea de toamna de admitere la Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Un număr de 78 de locuri subvenţionate de stat au rămas neocupate după prima sesiune de admitere la facultate organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava în luna iulie, acestea urmând a fi scoase la concurs într-o nouă sesiune de admitere alături de alte câteva sute, cu taxă. Cu cele mai multe dosare de admitere depuse, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică a rămas şi cu cele mai multe locuri neocupate după înmatriculare, peste 400, din care doar cinci fără taxă. Pe de altă parte, la aceeaşi facultate, la specializarea Drept, toate locurile scoase la concurs au fost ocupate din prima sesiune de admitere.

Alte 36 de locuri în regim fără taxă au rămas neocupate la Facultatea de Inginerie Mecanică, iar 22 de locuri au rămas libere la Facultatea de Inginerie Electrică.
Universitatea „Ştefan cel Mare” va organiza în luna septembrie o a doua sesiune de admitere pentru ocuparea locurilor rămase libere după prima sesiune.

În opinia reprezentanţilor universităţii procentul mai mic de promovare a bacalaureatului în acest an, situaţia economică instabilă şi scăderea populaţiei sunt câteva din cauzele care au dus la micşorarea numărului de candidaţi care vor să urmeze o facultate.

Sesiunea de înscrieri din toamnă va avea loc în intervalul 13 – 17 septembrie, urmând ca între 17 – 20 septembrie să se afişeze rezultatele, iar în perioada 20 – 24 septembrie se va face înmatricularea candidaţilor admişi.

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a propus pentru anul universitar 2010-2011 aproape 6.500 locuri, atât pentru studii de licenţă, master, cât şi doctorat. Oferta pentru noul an academic cuprinde 1.305 locuri fără taxă şi 2.795 cu taxă pentru studii de licenţă, 938 locuri bugetate pentru master şi 1.343 cu taxă, iar alte 30 locuri fără taxă şi doar 26 cu taxă sunt puse la dispoziţie pentru cei interesaţi de studiile doctorale.


Intră acum și în grupul de