Doi suspecți de furt de piese din fag au spus că au luat materialul lemnos gata secționat de pe rampă. Pădurarul neagă că ar fi permis accesul în pădure


Intră acum și în grupul de

Lucrători ai Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați, luni, prin 112 cu privire la faptul că un microbuz transportă material lemnos ilegal pe raza comunei Cacica.

În temeiul sesizării și a indicațiilor primite de către apelant polițiștii s-au deplasat în Pîrteștii de Jos pe raza cantonului Neagota din cadrul Ocolului Silvic Solca, ocazie cu care în apropierea barierei de pe drumul forestier au identificat o autoutilitară Ford Transit care era staționată, iar lângă aceasta au fost identificați numiții doi bărbați de 60 și 29 de ani din Ilișești.

 Polițiștii au procedat la verificarea autoutilitarei în cauză, ocazie cu care au fost identificate mai multe piese de material lemnos secționat la un metru fiecare, pentru care aceștia nu au putut prezenta documente de proveniență.

Fiind întrebați cu privire la proveniența materialului lemnos și a motivului pentru care se află în acel loc, aceștia au declarat că au luat materialul lemnos care era deja secționat, de pe rampă.

  Polițiștii au luat legătura cu pădurarul care are în pază și administrare Cantonul Silvic Neagota, ocazie cu care acesta a relatat faptul că el nu a permis accesul niciunei persoane în fondul forestier pentru a lua material lemnos.

Împreună cu pădurarul și persoanele implicate echipajul s-a deplasat la Cantonul Silvic Neagota ocazie cu s-a procedat la inventarierea materialului lemnos, respectiv s-a efectuat un cubaj tehnic de către pădurar în urma căruia a rezultat cantitatea de 1,86 mc material lemnos esență fag, cantitate care a fost predată în custodie acestuia.

 În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ,,Furt”, cauza urmând a fi soluţionată procedural de către lucrătorii Postului de Poliţie Pîrteștii de Jos.      


Intră acum și în grupul de