Ziua Națională a Lecturii a fost sărbătorită și la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” din Cajvana


Intră acum și în grupul de

Pentru prima dată, în țara noastră sărbătorim Ziua Națională a Lecturii, în data de 15 februarie 2022.

Cu această ocazie și elevii Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare”, Cajvana  au desfășurat activități specifice. Lor le-a plăcut această inițiativă și majoritatea și-au adus cărți de acasă ori le-au împrumutat de la bibliotecă, iar alții au citit pur și simplu texte din manualul disciplinei care era programată la ora respectivă. A fost interesant și așa chiar dacă nu au avut în față o carte diferită, ci un manual.

Activitățile  s-au dovedit a fi constructive, interesante, amintindu-le elevilor că este important să citească și din cărți tipărite, nu doar de pe gadgeturi, tablete, telefoane și laptopuri.

Unii și-au dat seama că au citit foarte puține cărți din biblioteca ce o dețin acasă, alții și-au propus să împrumute cel puțin o carte pe săptămână pentru a o lectura, alții au realizat cărți și semen de carte.

La finalul zilei, elevii au primit diplome, ecusoane, diplome, semne de carte și chiar cărți.  

Acesta a fost scopul Zilei Lecturii, să înțelegem că trebuie să citim mai mult.

„Astfel, elevii au avut încă o ocazie de a promova cartea și importanța cititului, atât pentru minte, cât și pentru suflet. ” și-a exprimat satisfacția reușitei, doamna profesor Crăciun Pîțu Cristina, șefa catedrei de limba și literatură română.

Și la biblioteca liceului activitățile pregătite pentru această ocazie au avut în centru pe elevii-cititori iar domnișoara bibliotecară, Mâțan Rodica i-a îmbiat pe toți cu recomandări, recenzii și expoziții de carte precum și cu invitația lansată atât copiilor și părinților de a vizita biblioteca pentru împrumut de cărți și activități cultural-educative.


Prof.înv.primar Seserman Lidia Loredana

Responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare”, Cajvana


Intră acum și în grupul de