Un arbore care s-a rupt în timp ce era scos din pădure a lovit puternic un fasonator din Moldovița care a suferit răni fiind internat în spital


Intră acum și în grupul de

Un fasonator din Moldovița a fost rănit în timpul unei acțiuni de scoatere a unui arbore dintr-o pădure din zona Putna.

Bărbatul a fost adus la Spitalul Municipal Rădăuți de unde a fost transferat la Spitalul Județean Suceava cu politraumatism prin strivire la nivelul bazinului.

Potrivit cercetărilor, bărbatul rănit este angajat al unei frime pe funcția de ”fasonator mecanic”, iar miercuri dimineața, împreună cu alți doi angajați, s-a deplasat în fondul forestier de pe raza localității Putna, în locația denumită popular ”Glodu” unde firma sa are o autorizație de exploatare a lemnului.

Cei trei au au tăiat un arbore, l-au legat cu cablul unui TAF pentru a-l scoate pe drumul de acces în parcela de exploatare.

După ce au tras copacul pe o distanță de aproximativ 10 metri, acesta s-a blocat între doi arbori, arcuindu-se către utilajul de exploatare.

Conducătorul TAF-ului a continuat să troleze pentru a putea debloca acel arbore, însă la un moment dat, vârful arborelui, a cedat din cauza arcuirii și s-a rupt din apropierea locului de unde era legat, lovindu-l pe bărbatul care  se afla în apropierea acestuia, în zona bazinului.

Maistrul de exploatare al firmei l-a preluat pe rănit  și la transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, de unde a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, unde a fost diagnosticat cu ”politraumatism la nivelul bazinului”.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de