Referendumul a picat. Milisautiul ramane oras


Intră acum și în grupul de

După căjvăneni, a venit rândul locuitorilor din Milişăuţi să-şi exprime votul privind revenirea oraşului la rangul de comună. Referendumul local organizat în acest sens duminică a fost însă invalidat prin neprezentare la urne.

Potrivit prefectului de Suceava, Sorin Popescu, referendumul a fost invalidat întrucât din cei 4.219 de alegători au votat doar 1.443, participarea fiind de 34,2 la sută. Pentru ca referendumul local să fie valabil trebuie să participe la vot cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Din cei 1443 de alegători, 1.281 au votat pentru revenirea la statutul de comună, iar 147 “împotrivă”, iar 15 voturi au fost „nule”.

Organizarea referendumului local consultativ pentru trecerea oraşului Milişăuţi la statutul de comună a fost aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al oraşului Milişăuţi.

Comuna Milişăuţi a devenit oraş în anul 2004, alături de alte şapte comune din judeţul Suceava. Astfel, comunele Broşteni, Cajvana, Dolhasca, Frasin, Liteni, Milişăuţi, Salcea şi Vicovu de Sus din judeţul Suceava au fost transformate în oraşe de rangul trei, prin Legea 83/2004.

Un referendum similar a fost organizat în data de 15 august în oraşul Cajvana, dar a fost invalidat întrucât la urne s-au prezentat doar 37 la sută dintre alegători.


Intră acum și în grupul de