Accidentul cu patru răniți de la Bălcăuți generat de un șofer care nu a acordat prioritate în intersecție

Accidentul cu patru răniți de duminică de la Bălcăuți a fost cauzat de nerespectarea semnificației indicatorului STOP dintr-o intersecție.

Potrivit Poliției Județene Sucava, un bărbat din satul Gropeni din Bălcăuți a condus, duminică la ora 13:30 un autoturism Hyundai Santa Fe pe DC 35 Bălcăuți, având direcția de deplasare dinspre Gropeni spre Bălcăuți. În momentul în care a ajuns la intersecția dintre DC 35 și DJ 209D din cauză că nu a acordat prioritate de trecere, intersecția fiind prevăzută cu indicatorul STOP, a fost surprins și acroșat în partea lateral stângă de un autoturism Audi condus de un bărbat din Bălcăuți care circula pe DJ 209 D având direcția de deplasare Calafindești – Siret. 

În urma impactului persoanele aflate în autoturismul Hyundai Santa Fe au suferit leziuni, două fiind transportate la Spitalul Județean Suceava, iar alte două la Spitalul municipal Rădăuți.

Șoferu autoturismului Audi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în cauză a fost condus la Spitalul orășenesc Siret unde s-a procedat la recoltarea de probe biologice de sânge.

            Prin intermediul dispeceratului din cadrul Poliției Mun. Suceava, a fost solicitat sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Biroului Rutier Suceava, aceștia deplasându-se la Spitalul Județean Suceava unde au procedat la recoltarea de probe biologice de sânge și șoferului care nu a acordat prioritate în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

            În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii Vătămare corporală din culpă.