Cursurile la orga, cele mai solicitate la Scoala Populara de Arta „Ion Irimescu”


Intră acum și în grupul de

Nici bine nu au început înscrierile pentru anul şcolar 2010-2011 la Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu” Suceava, că la clasa de orgă, deja s-au ocupat toate locurile. „Vom discuta cu părinţii, dacă nu vom putea să suplimentăm locurile vom încerca să-i îndrumăm spre pian, pentru că pianul este un instrument de la care se poate trece la orgă şi la acordeon”, a spus directorul şcolii, Petru Horvat.

Solicitări multe sunt şi la pian, secţie care funcţionează cu 5 norme didactice, dar şi la instrumente tradiţionale. „Noi avem autonomie la posturi şi vom merge pe cerere şi ofertă, încercând să suplimentăm posturile acolo unde afluenţa este mare”, a declarat directorul Horvat.

Ca noutate, anul acesta s-a reactivat Secţia de dans de societate şi dans sportiv, care nu a funcţionat anul trecut din cauză lipsei cadrului didactic respectiv.

Oferta Şcolii Populare de Artă mai cuprinde clase la canto (muzică populară, uşoară, clasică), vioară, chitară, acordeon, clarinet-saxofon-nai, trompetă, ţambal, contrabas, dans popular, artă foto şi nu în ultimul rând Pictură, Artă decorativă şi Grafică. „Noi aşteptăm pe toată lumea să vină, în funcţie de oferta educaţională, dar m-aş bucura dacă ar fi mai mulţi elevi la Arte plastice, pentru că avem profesori de excepţie”, a menţionat Petru Horvat.

Înscrierile se fac la sediul şcolii menţionate, de pe strada Universităţii Nr. 48, între orele 8-16. Pe 18 septembrie se va desfăşura selecţia pentru anul I.


Intră acum și în grupul de