Un tânăr din Bălcăuți a fugit de poliție pe câmp, iar fratele său s-a ascuns pe bancheta din spate a mașinii după ce au ajuns cu autoturismul în șanț. Șoferul era băut și nu avea permis de conducere

Polițiștii suceveni au încătușat, în noaptea de miercuri spre joi, un tânăr care a încercat să scape de urmărirea poliției fiind băut la volan și fără permis.

Potrivit Poliției Județene Suceava, miercuri în jurul orei 23:40 polițiști din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în în serviciul de patrulare pe raza localității Gropeni din comuna Bălcăuți au observat că pe drumul județean 209 D un autoturism se deplasează dinspre orașul Siret, spre localitatea Bălcăuți.

Astfel, la o distanță de circa 100 m de intersecția drumului comunal 35 cu DJ 209 D, pe direcția Bălcăuți-Siret, polițiștii au efectuat semnalele acustice și luminoase, în vederea opririi regulamentare a  autoturismului marca Volkswagen Passat , care și-a continuat deplasarea, neoprind la semnale.

 În momentul în care conducătorul autoturismului a efectuat manevra stânga, pe DC 35, la o distanță de 5 metri de intersecție, a pierdut controlul asupra volanului, ocazie cu care a intrat în șanțul din partea dreaptă a drumului comunal.

Ulterior, conducătorul autoturismului marca Volkswagen Passat, a părăsit autoturismul, alergând pe câmp.

În urma somațiilor făcute de polițiști, după aproximativ 50-70 de metri conducătorul auto a fost imobilizat și încătușat, fiind identificat ca fiind Vladimir I. de 20 ani din Bălcăuți.

           În urma verificării autoturismului, a mai fost identificată o persoană, care era încuiată în autoturism, fiind ascunsă pe bancheta din spate a autovehiculului, dar care la somațiile organelor de poliție, a deschis portiera, fiind ulterior identificat ca fiind un tânăr de 23 de ani, fratele șoferului.

Cei doi au fost conduși la sediul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți unde s-a stabilit că autoturismul a fost condus de primul tânăr care nu are permis de conducere și care în urma testării avea 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.