Concursul „Stop Bullying în școală!” de la Șcheia și-a desemnat câștigătorii care vor participa la faza județeană


Intră acum și în grupul de

            La Școala Gimnazială ”Dimitrie Păcurariu”, Șcheia s-a desfășurat concursul ”Stop Bullying în școală”, în cadrul “Proiectului pentru reducerea violenței fizice și psihologice în Școala Gimnazială ”Dimitrie Păcurariu”, Șcheia”, încheiat între Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava. Una din cauzele principale ale agresiunilor fizice dintre elevi se detașează ca fiind proveniența elevilor din familii dezorganizate, cazuri sociale și, nu în ultimul rând, asocierea la grupuri de tineri cu preocupări antisociale.

            Comunicarea intrafamilială este aproape inexistentă sau fragmentată de certuri și conflicte iar, de cele mai multe ori, există un dezinteres din partea părinților cu privire la situația școlară, unii dintre elevi asistă în familie la cazuri de violență fizică, fapt ce îi poate determina să comită la rândul lor fapte violente și să aibă un comportament deviant în cadrul unității de învățământ.

             La concurs a participat un număr de 63 de elevi, 4 profesori diriginți (prof. Claudia Vornicu, prof. Mirela Pintescu, prof. Sarmiza Luca, prof. Gabriela Vițelaru), doamna director Ioana Bahrincean și doamna consilier școlar Rodica Ungureanu. Cadrele didactice și elevii au fost îndrumați de doamna Comisar Șef Mărioara Niga (Biroul de Siguranță Școlară, Suceava).

            Elevii au realizat un afiș și un clip video pe tema prevenirii violenței psihologice (Bullying).

            În urma jurizării celor patru afișe și clipuri video, materialele declarate câștigătoare au fost: clasa a VIII-a, material video, prof. coordonator Gabriela Vitelaru și clasa a VII-a,  afis, prof. coordonator Sarmiza Luca.

            Cele două materiale vor participa la faza județeană a concursului.

                                                                   Prof. Claudia Vornicu


Intră acum și în grupul de