Peste 300 de note contestate la sesiunea a doua de Bac


Intră acum și în grupul de

Un număr de 240 dintre absolvenţii de liceu au fost nemulţumiţi de notele afişate duminică, la cea de a doua sesiune de bacalaureat, la una sau chiar mai multe probe, fiind înregistrate 324 de contestaţii. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, cele mai multe dintre acestea s-au înregistrat la matematică, 146 de contestaţii, disciplină urmată de limba română, unde s-au depus 101 contestaţii. La anatomie şi biologie s-au înregistrat 48 de cereri de recorectare a lucrărilor, la geografie s-au depus 19 contestaţii, 14 la fizică, două la istorie şi câte o contestaţie la chimie şi economie.

Lucrările vor fi reevaluate marţi şi miercuri, iar pe 9 septembrie se vor afişa rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat.

Cea mai mare medie obţinută la această sesiune, respectiv 9,13 aparţine unui absolventul al Colegiului Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc.
Potrivit datelor furnizate de către Inspectoratul Şcolar Suceava, din cei 1072 de concurenţi prezenţi la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, 397 au reuşi să obţină minim media 6 necesară promovării examenului, în timp ce 675 de absolvenţi de liceu au fost respinşi.

Iniţial, la examen s-au înscris 1230 de candidaţi, însă 158 dintre aceştia nu s-au mai prezentat la probe, iar patru absolvenţi de liceu au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă sau pentru fraudă.

Rata de promovare în judeţul Suceava, înainte de contestaţii, a fost de numai circa 37%.
Rezultatele foarte slabe sunt explicabile având în vedere că o bună parte dintre candidaţi sunt dintre cei care au avut de susţinut corigenţe şi n-au putut participa la prima sesiune, sau care n-au luat bacalaureatul în prima sesiune având note slabe.


Intră acum și în grupul de