Trei transporturi ilegale de material lemnos depistate sâmbătă de polițiștii suceveni


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, sâmbătă, trei transporturi ilegale de material lemnos.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă la ora 08.00, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, pe DH 2 H, au depistat o autoutilitară Ford Transit, care circula pe DN 2 H, pe dinspre Vicovu de Jos spre Gălănești și care transporta material lemnos.

Șoferul autoutilitarei, un bărbat de 33 de ani din Horodnic de Sus spus că nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos transportat.

Din acest motiv, transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic, din cadrul acestui ocol silvic, pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie, s-a stabilit faptul că șoferul transporta cantitatea de 1.24 m.c lemn foc fag.

Șoferul a fost sancționat contravențional conf. Legii 171/2020 M, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia O. S. Putna.

Tot sâmbătă, la ora 11:45, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au oprit pe raza comunei Brodina, în  Falcău, o autoutilitară Mercedes-Benz Sprinter, care circula pe DJ 209G Falcău transportând material lemnos, respectiv lemn foc rășinoase și care era condusă de un bărbat de 34 ani, din  Marghita- Bihor.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că transportul de material lemnos nu avea un aviz de însoțire conform reglementărilor legale.

Din acest motiv, transportul a fost condus la OS Putna, unde s-a solicitat sprijinul a doi pădurari, care în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea totală de 1.82 m.c. lemn foc rășinoase.

Șoferul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat , fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

Sâmbătă după amiaza la ora 16:14,  patrula de poliție din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, fiind în exercitarea seriviciului de patrulare pe raza de competență,  au depistat și oprit autoutilitara marca Iveco și au constatat că transporta cherestea.

Șoferului i s-a solicitat să prezinte documentele de însoțire a transportului, dar acesta a precizat că nu are documente, iar la verificarea prin SUMAL 2 s-a sabilit faptul că transportul de materiale lemnoase depistat este fără proveniență legală.

În acest caz s-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Fălticeni, care a procedat la inventarierea materialului lemnos din autoutilitară, stabilind faptul că în autoutilitara se află cantitatea totală de 3,236 m3 cherestea tivită rășinoase brad.

Polițiștii au dispus sancționarea contravențională a șoferului și  confiscarea  fizică a cantități 3,236 m3   cherestea tivită rășinoase brad, în valoare de  2.815,32 lei care a fost depozitat și preluat în custodie de către OS Fălticeni.


Intră acum și în grupul de