Porc furat dintr-o gospodărie din Vicovu de Sus, tăiat la un vecin, tranșat și împărțit cu alți doi localnici


Intră acum și în grupul de

Trei locuitori din Vicovu de Sus sunt cercetați penal pentru furt calificat după ce ar fi luat din gospodăria unui localnic un porc pe care l-au tăiat, tranșat și împărțit,

Polițiștii din Vicovu de Sus au fost sesizați, vineri, prin 112  de un bărbat din localitate că în noaptea de joi spre vineri i-a fost furat un porc din gospodărie și că a văzut că un bărbat care locuiește în apropiere a tranșat un porc.

În baza declarațiilor reclamantului, polițiștii au aflat că acesta și-a hrănit joi seara la ora 21:00 animalele, respectiv ovine, două cabaline și un porc, iar apoi le-a asigurat în anexele sale.

Vineri dimineața el a constatat că porcul nu mai e în cotețul lui și că un bărbat care locuiește în apropiere ar fi sacrificat vineri dimineața, în jurul orei 06:00, un porc motiv pentru care a sunat la 112.

Polițiștii au verificat informațiile și au aflat că vineri dimineața în jurul orei 05:30-06:00, o femeie spune că a văzut în apropierea locuinței sale porcul și că bănuind că ar fi fost  animal sălbatic și-a contactat cumnatul care locuiește în apropiere spunându-i despre acest porc.

Cumnatul a venit la fața locului și de acoli și-a sunat un vecin cerându-i sprijin pentru prinderea și sacrificarea animalului.

Astfel, porcul a fost prins, sacrificat, iar carnea rezultată a fost împărțită între cei trei.

Pe timpul cercetărilor, bărbatul păgubit a spus că s-a împăcat cu cei trei și nu solicită efectuarea de cercetări.

Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”.


Intră acum și în grupul de