Un bărbat din Voitinel care s-a spânzurat de un pom din livadă a fost salvat în ultimul moment de un văr de-al său. Polițiștii chemați la fața locului au efectuat proceduri de stimulare cardiacă și a respirației

Un bărbat de 52 de ani din Voitinel s-a spânzurat, luni seara, folosind un cablu pentru curent electric de un pom din livadă și a fost salvat în ultimul moment de un văr de-al său.

Potrivit cercetărilor, bărbatul i-a spus în cursul zilei de luni vărului său că nu mai dorește să trăiască, iar în jurul orei 21:00 când a văzut că acesta nu este în casă a mers în livada din spatele casei, unde și-a găsit vărul spânzurat cu un cablu de un pom.

Acesta a reușit să-i scoată cablul care era strâns în jurul gâtului și l-a culcat la sol după care și-a sunat o cunoștință care a sesizat situația prin 112.

La fața locului a intervenit echipajul de poliție care a acordat primul ajutor folosind trusa medicală din dotare și efectuând proceduri de stimulare cardiacă și a respirației.

Ulterior, la fața locului a sosit un echipaj SMURD, care l-a preluat pe sinucigaș în vederea acordării de îngrijiri de specialitate, starea acestuia fiind stabilă.

Bărbatul a fost diagnosticat cu „tentativă de suicid prin spânzurare ca urmare a consumului de alcool” și a fost dus la Spitalului Municipal Rădăuți, în vederea efectuării de investigații suplimentare.

Bărbatul mai avusese tentative de suicid fiind internat la Spitalul de Psihiatrie Siret.