Mii de cadre didactice sucevene dau in judecata Ministerul Educatiei pentru reducerea cu un sfert a indemnizatiei de concediu


Intră acum și în grupul de

Aproape 10.000 de cadre didactice membre a FSLI, din judeţul Suceava vor da în judecată Ministerul Educaţiei după ce le-a fost redusă indemnizaţia de concediu cu 25 la sută considerând ca este un alt abuz, prin nerespectarea prevederilor legislaţiei în vigoare, respectiv a Codului Muncii.

Cei mai mulţi membri FSLI care vor fi reprezentaţi în instanţă sunt din „Afirmăm, de asemenea, ca prevederile Legii nr. 118/2010 nu pot fi aplicate retroactiv, în condiţiile în care indemnizaţiile de concediu ale personalului din învăţământ trebuie calculate şi plătite înainte de plecarea în concediu”, spun sindicaliştii suceveni.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi în privinţa reducerilor de personal. Începând cu noul an şcolar, numărul de posturi finanţate de la bugetul de stat pentru IŞJ Suceava şi structurile subordonate este de 202,5, faţă de 253 câte erau anul trecut. Faţa de anul şcolar anterior, reducerea înregistrata reprezintă 19,97%. Cele mai multe posturi diminuate au fost de tipul didactic auxiliar şi nedidactic (48,60%).


Intră acum și în grupul de