Adolescent din Vicovu de Sus, reținut de poliție pentru că ar fi furat două mașini, bani și un telefon


Intră acum și în grupul de

Un adolescent în vârstă de 17 din Vicovu de Sus a fost reținut, joi, de polițiști fiind cercetat pentru mai multe infracțiuni.

În cursul zilei de joi polițiștii au efectuat și percheziții domiciliare și au audiat mai mulți martori pentru probarea activității infracționale ale lui David Trandafir M. din Vicovu de Sus.

Astfel, acesra este acuzat că în data de 1 martie, în jurul orei 21:50, aflându-se în fața unui restaurant din orașul Vicovu de Sus, i-a furat unui bărbat din comuna Horodnic de Sus suma de 200 de euro, pe care acesta avea intenția să i-o înmâneze pentru a fi schimbată în lei, iar din buzunarul pantalonilor suma de 800 de lei.

În noaptea de 4 martie, în jurul orei 3:00 acesta a intrat într-o încăpere a unei firme  de unde a furat un telefon mobil și cheia de contact de la un autoturism Audi A4, după care a condus autoturismul până în comuna Volovăț, fără a poseda permis de conducere, intenționând să-l vândă unei persoane, acțiune ce nu și-a produs efectul.

În 11 martie, în jurul orei 09:30, adolescentul, însoțit de două persoane, a mers cu un autoturism în comuna Horodnic de Jos la o stație de carburanți unde, după ce au distrus geamul unui autoturism AUDI A6, al unui bărbat din Vicovu de Sus l-a sustras și l-a dus în depozitul unei firme pentru a-l da fier vechi.

La firma respectivă în urma activităților de manipulare a autoturismului marca Audi A6, pentru a fi cântărit, au fost produse alte distrugeri la nivelul caroseriei, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.600 euro.

Tânărul a fost audiat la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus unde ocazie cu care a recunoscut faptele comise.

După audiere a fost dispusă prin ordonanță reținerea sa pentru o perioadă de 24 de ore urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea dispuneri unei măsuri preventive.


Intră acum și în grupul de