Tânără autostopistă, rănită la Horodnic de Jos de un autoturism al cărui șofer evita impactul cu o altă mașină


Intră acum și în grupul de

O tânără de 24 de ani din Horodnic de Jos care stătea la ocazie a fost rănită după ce a fost acroșată de un autoturism al cărui șofer a încercat să evite impactul cu o altă mașină care nu i-a acordat prioritate de trecere.

Astfel, potrivit cercetărilor polițiștilor, un bărbat de 49 de ani din Marginea, conducea duminică după amiaza un autoturismul Volvo, pe DN 2H în afara localității Horodnic de Jos, dinspre Gălănești spre Rădăuți.

Ajuns la intersecția cu calea ferată de la intrarea în Horodnic de Jos, acesta a observat un autoturism Seat, condus de către un bărbat de 36 de ani din Rădăuți care venea din sens invers și care s-a încadrat pentru a efectua virajul către stânga spre comuna Horodnic de Jos, neacordându-i prioritate de trecere. Pentru a evita impactul, șoferul din Marginea a efectuat un viraj la dreapta și a pătruns pe acostamentul din partea dreaptă a carosabilului.

În intersecție, pe acostamentul din partea dreaptă a carosabilului, se afla o tânără de 24 ani, din comuna Horodnic de Jos, ce stătea la ocazie și a fost acroșată de autoturismul Volvo.

Tânăra a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava și transportată la Spitalul Municipal Rădăuți.

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care la Spitalul Municipal Rădăuți li s-au recoltat câte o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au stabilit că vinovăția producerii evenimentului rutier aparține ambilor conducători auto pentru că șoferul autoturismului Volvo a făcut un viraj incorect la dreapta, iar șoferul autoturismului  Seat nu a acordat prioritate de trecere.


Intră acum și în grupul de