Intreaga patologie a rinichiului va putea fi rezolvata cu un aparat de ultima generatie, introdus in medicina suceveana


Intră acum și în grupul de

Spitalul Particular Bethesda din municipiul Suceava a achiziționat un aparat de ultimă generație, în valoare de peste 350.000 euro pentru rezolvarea întregii patologii a rinichiului. Potrivit managerului spitalului, medicul Ștefan Pușcașu, este vorba de un aparat DEVT MAGNA, adus la Suceava de SC Direx, investiţia fiind foarte importantă şi pentru spital, dar mai ales pentru pacienţi.

“Am făcut un împrumut la Banca Transilvania. În vremurile de criză, când este colaborare dintre investitor şi finanţator se pot face investiţii de asemenea anvergură”, a declarat dr. Puşcaşu sâmbătă, cu prilejul inaugurării acestui aparat, în prezenţa senatorului Orest Onofrei, a preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur, primarului Ion Lungu, reprezentantului Direx, dr. Daniel Goldenberg, medicilor care vor lucra la acest aparat şi altor invitaţi.

„Medicina privată merge mai bine şi mai repede decât sistemul de stat”, a spus preşedintele Flutur, adăugând că „sper să vină medici de renume să opereze aici, să nu mai mergem în alte centre”. Gheorghe Flutur a mai precizat că trebuie făcute eforturi „să întregim paleta de infrastructură medicală”, în contextul descentralizării spitalelor: „Avem interes ca în spitale să aducem finanţare şi să le modernizăm. Dar nu vom fi egoişti şi vom ajuta şi mediul privat”.

Primarul Sucevei, Ion Lungu a subliniat că la Spitalul Bethesda există „ o oază de occident” în opinia acestuia neexistând „incompatibilitate între sistemul public şi privat”. „Ele se pot completa, acest lucru se întâmplă peste tot în lume. Deşi Bethesda e un spital privat, de câte ori au fost probleme deosebite, am avut oameni disperaţi care veneau la primărie am apelat la dr. Puşcaşu şi am fost ajutat”, a spus acesta.

De acum, la Bethesda funcţionează un sistem complet, format din ureteroscop, masa de spart pietre şi un echipament laser.

„Este un aparat de ultima generaţie, are posibilitatea tratării calculilor renali cu rată de vindecare de sută la sută. Astfel de aparate mai există în Moldova, la Iaşi şi Galaţi, dar nu sunt de ultimă generaţie. Aparatul de aici este unic prin faptul că are două reflectoare, celelalte care există au numai unul. Pentru localizarea calculilor renali este nevoie de două sisteme: unul radiologic, de înaltă frecvenţă care oferă posibilitatea de a localiza exact orice tip de calcul, cu unitatea de control la care lucrează un operator, şi celălalt ecografic. Avem astfel posibilitatea de a monitoriza şi radiologic şi ecografic. Tratamentul durează 30-40 minute în funcţie de mărimea şi densitatea pietrelor. Acum, Spitalul Bethesda se poate numi stone-center, fiindcă orice pacient care intră aici iese fără calculi”, spune dr. Goldenberg.
Întreaga aparatură va fi deservită de o echipă de medici, din care fac parte dr. Nicolae Dobromir, şeful secţie Urologie de la Spitalul Judeţean Suceava, şi medicul urolog Janin Năsăudeanu, tot de la spitalul menţionat.

Deocamdată nu există contract cu Casa de Asigurări de Sănătate la acest tip de tratament, preţul orientativ fiind de circa 300 de euro.


Intră acum și în grupul de