Polițiștii de frontieră din Cernăuți au refuzat o mită de 1000 de dolari din partea unui bărbat din Harkov ce voia să iasă din țară


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din regiunea Cernăuți împreună cu reprezentanții DBR au documentat un caz în care un bărbat din Harkov a oferit mită o mie de dolari americani pentru a putea trece frontiera, cauza fiind transferată Poliției Naționale a Ucrainei, a anunțat, sâmbătă, Serviciul de Frontieră al Ucrainei.

Astfel, vineri, la punctul de control Rossoshany al detașamentului Cernăuți a sosit un autoturism Renault condus de un locuitor de 43 de ani din regiunea Harkov.

Șoferul știa că bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani li se interzice să călătorească în străinătate conform legii marțiale, așa că a oferit o mită de 1.000 de dolari polițistului de frontieră pentru a trece granița.

Pentru această faptă bărbatul angajații detașamentului de frontieră împreună cu reprezentanți ai DBR au întocmit actele pentru „oferirea, promisiunea de folos nelegal unui funcționar” ce au fost transmise reprezentanților Poliției Naționale.

Serviciul de Stat de Grăniceri al Ucrainei a făcut un apel la toți cetățenii să nu încalce legislația actuală a Ucrainei și să nu încerce să implice angajații Serviciului de Stat al Grăniceri în activități ilegale, oferind mită pentru luarea unor decizii ilegale.

De la declanșarea războiului, 78 de bărbați cu vârste de recrutare au încercat să treacă ilegal frontiera în regiunea Cernăuți prin punctele de control cu Republica Moldova și România, a relatat șeful parchetului regional, Anton Kovalski.

Potrivit acestuia, bărbații de vârsta recrutării au apelat la unele persoane din regiune care au promis să-i ajute la trecerea frontierei, cerând pentru aceasta de la o mie până la patru mii de dolari. Bărbații au oferit mită și poliției de frontieră,  de la 100 de euro pănă la 77.000 de grivne.

Suma totală a mitei propuse se ridică la peste 220.000 de grivne.

Anton Kovalski spune că procuratura regională intenționează să direcționeze acești bani Forțelor Armate ale Ucrainei.


Intră acum și în grupul de