Alte 20 de incendii de vegetație uscată în județul Suceava în ultimele 24 de ore. Pompierii facem din nou apel către cetățeni să renunțe la curățarea terenurilor prin incendiere!

Deoarece legislaţia interzice arderea la întâmplare a vegetaţiei uscate, iar cei care o fac pun în pericol fondul forestier, bunuri materiale importante sau chiar vieţi omeneşti, ISU Suceava a transmis  un nou apel către populaţie şi către factorii de răspundere din administraţiile locale, să respecte interdicţiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă când flăcările sunt favorizate de condiţiile meteorologice de vânt puternic.

Un rol important în prevenirea incendiilor în profil teritorial îl au autorităţile administraţiei publice locale care, prin toate pârghiile legale de care dispun, trebuie să conştientizeze şi să determine populaţia să se comporte şi să acţioneze în spirit civic, arată ISU Suceava.

Potrivit sursei citate, 20 de incendii de vegetație uscată au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, pe raza județului Suceava.

Ca urmare a acestor incendii au fost afectate 50 ha vegetație uscată, 40 ml gard, 7 tone plante furajere (baloți),  21 metri cubi scândură, 10 metri cubi grinzi, 10 metri cubi dulapi din lemn și 6 metri cubi lemn rotund la un incendiu de vegetație izbucnit pe raza localității Todirești, propagat la un container din PVC, în care se afla material lemnos,  pregătit pentru construcția unei locuințe.

În aceste misiuni au fost angrenați peste 100 de pompieri militari cât și personal al Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, personal apartinând Ocolului Silvic și inclusiv cetățeni din apropierea zonelor afectate.