O femeie a fost rănită, două mașini au ajuns în șanț, iar o alta pe câmp, după o depășire imprudentă făcută de un șofer băut pe DN 2 între Vadu Moldovei și Spătărești

Un tânăr de 27 de ani este cercetat pentru vătămare corporală din culpă și conducerea sub influența alcoolului după ce joi seara a generat un eveniment rutier pe DN 2 în afara localității Spătărești.

Astfel, tânărul circula joi seara în jurul orei  23:10 pe DN 2 între Vadu Moldovei și Spătărești și s-a angajat în depășirea unui autoturism Audi condus de o femeie de 32 de ani din Fălticeni, deși din sens opus venea un autoturism Ford condus de un tânăr de 21 de ani din Bogdănești.

Pentru a evita coliziunea frontală cu autovehiculul care venea din sens opus șoferul de 27 de ani a revenit pe banda sa de mers, moment în care a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul marca Audi. După impact, cele două autoturisme, au fost proiectate în șanțul din partea dreaptă a drumului.

De asemenea conducătorul autoturismului Ford, pentru a evita impactul cu autoturismul VW, a virat brusc dreapta de volan, a părăsit partea carosabilă și a intrat pe câmpul din partea dreaptă a drumului.

În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a femeii din Fălticeni care a fost transportată de un echipaj al ambulanței la Spitalul Municipal Fălticeni.

Șoferul vinovat a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge. 

Conducătorii celorlalte două autoturisme au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, recoltându-li-se probe de sânge.

Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se face șoferul din Fântâna Mare ce nu a respectat regulile privind depășirea vehiculelor.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.