O sansa de angajare pentru proaspetii absolventi suceveni


Intră acum și în grupul de

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava (AJOFM) oferă o nouă şansă absolvenţilor de diferite studii să-şi găsească un loc de muncă.

Agenţia organizează pe parcursul zilei de vineri, 24 septembrie, „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”, acţiune ce va avea loc cu începere de la orele 10:00, în holul mare al Casei de Cultură din municipiul reşedinţă de judeţ.

Conform datelor oferite de către directorul coordinator al instituţiei, Aurelia Focşa, “doar titulatura acţiunii se referă la absolvenţi pentru că noi nu dăm pe nimeni afară, ci dimpotrivă invităm şi sunt bine veniţi atât absolvenţii diferitelor instituţii de învăţământ cât şi toate persoanele interesate de ocuparea unui loc de muncă. Mai mult, AJOFM Suceava organizează simultan acest eveniment şi în Fălticeni, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc”.

Din informaţiile pe care le avem pentru acţiune au fost contactaţi 224 de agenţi economici la nivelul întregului judeţ, dar puţin peste 60 au confirmat participarea, fiind vorba de 16 în Suceava, 11 din Fălticeni, 10 Rădăuţi şi 26 din Câmpulung Moldovenesc.

Cu toate acestea, doritorii vor găsi ofertate peste 300 de locuri de muncă. „Cele mai multe oferte de muncă la nivel judeţean sunt pentru calificarea de confecţioner (90 de locuri de muncă), urmate de tâmplari (22 locuri de muncă), agent de asigurare (20 locuri de muncă), zidar (15 locuri de muncă). Oferte, puţin mai reduse ca număr, s-au înregistrat şi pentru meseriile de brutar, bucătar, ospătar, operator calculator, lucrător comercial”, a adăugat reprezentantul mass-media din cadrul AJOFM Suceava, Anca Capverde.


Intră acum și în grupul de