Două transporturi ilegale de lemn de foc, depistate de polițiști la Sucevița și Frătăuții Noi


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, luni, în trafic, două transporturi ilegale de lemn de foc totalizând aproape 10 mc.

Astfel, la orele 10:25, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A în comuna Sucevița, o autoutilitară condusă de un bărbat din comuna Horodnic de Sus, care transporta material lemnos.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul din comuna Horodnic de Sus transporta cantitatea de 3,14  mc lemn foc de esență fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 4000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Tot luni, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DJ 178C în comuna Frătăuții Noi, autoutilitara condusă de un localnic, care transporta material lemnos.

Întrucât documentele prezentate de către conducătorul auto nu erau conforme cu realitatea, în sensul că datele înscrise în aplicația informatică erau diferite de datele de pe avizul de însoțire, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul din comuna Frătăuții Noi transporta cantitatea de 6,55 mc lemn foc de esență molid fără documente de proveniență.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


Intră acum și în grupul de