Cercetări extinse la o firmă din Prisaca Dornei acuzată că a efectuat mai multe transporturi ilegale de material lemnos


Intră acum și în grupul de

O firmă din satul Prisaca Dornei din comuna Vama a fost verificată de polițiști și specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava fiind constatate mai multe ilegalități pentru care a fost deschis un dosar penal.

Astfel, în perioada 30 martie-05 aprilie polițiștii din cadrul S.O.P.- B.P.F.F.P., împreună cu specialiști silvici din cadrul G.F. Suceava, au efectuat un control pe linia achiziționării/debitării/comercializării și transportului de material lemnos la o firmă din Prisaca Dornei unde, după efectuarea stocurilor scriptice cu cele faptice, precum și verificarea operațiunilor din depozitul de material lemnos, au fost aplicate patru amenzi în cuantum de 9.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 3,8 mc. material lemnos, în valoare totală de 2.837 lei.

Verificările efectuate au stabilit că în 2 martie 2022, la ora 12:15, un ansamblu auto format din cap tractor și semiremorcă, ar fi transportat material lemnos fără documente de proveniență pe raza comunei Moldovița, iar la aceeași dată, ora 12:10, un ansamblu auto ar fi transportat material lemnos fără documente de proveniență pe raza comunei Moldovița, iar în ambele cazuri există suspiciunea că firma din Prisaca Dornei ar fi implicată în efectuarea acestor transporturi.

Totodată, în 3 martie 2022 la ora 12:25, există suspiciunea că alte două transporturi de material lemnos fără documente de proveniență ar fi fost efectuate pe comunei Moldovița.

Mai mult, din verificările efectuate, polițiștii au constatat că în data de 30 martie 2022, firma din Prisaca Dornei a emis mai multe avize electronice de însoțire ale materialului lemnos în mod fictiv (12 avize), fiind generate coduri cu scopul de a-și crea proveniență legală pentru materialul lemnos deținut în depozit și pentru care nu avea documente justificative.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu în acest caz privind comiterea infracțiunilor de„ transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport”, și „falsul informatic”.


Intră acum și în grupul de