Transport ilegal de lemn de foc depistat la Arbore. În autoutilitară era transportată o cantitate mai mult decât dublă de lemn de foc față de avizul emis


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Solca au depistat, miercuri după amiaza, un transport ilegal de lemn de foc pe raza comunei Arbore.

Polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară ce se deplasa pe DN 2 K pe raza comunei Arbore, aceasta fiind încărcată cu material lemnos.

Șoferul a prezentat pentru control actul de identitate, permisul de conducere și documentele mașinii, iar polițiștii au accesat aplicația SUMAL 2, ocazie cu care s-a constatat faptul că pentru autoutilitară există aviz de însoțire, pentru cantintatea de 1,68 mc lemn de foc, specia fag.

Întrucât erau suspiciuni cu privire la cantitatea de masa lemnoasă transportată, autoutilitara a fost condusă la Ocolul Silvic Solca, iar în prezența unui  lucrător din cadrul ocolului, s-a procedat la măsurarea materialului lemnos, fiind identificați 1,89 mc material lemnos în plus față de cantintatea înscrisă în aviz.

 Cantitatea de material lemnos a fost predată în custodie Ocolului Silvic Solca, iar șoferul autoutilitarei a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei.

De asemenea, proprietarul autoutilitarei a fost sancționat cu suma de 1305 lei pentru nesolicitarea transcrierii transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.


Intră acum și în grupul de