Un tânăr fără permis din Straja a ajuns cu mașina în șanț după ce a încercat să scape de urmărirea polițiștilor

Un tânăr de 29 de ani din Straja este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni după ce a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, iar în timpul urmăririi a ajuns cu mașina în șanț, fiind rănit un  pasager din mașină.

Potrivit Poliției, miercuri în jurul orei 19.50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Gălănești, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe D.N. 2H, pe raza comunei Vicovu de Jos, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism Audi care circula dinspre  Vicovu de Sus spre  Gălănești, dar cel aflat la volan nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea în viteză către Gălănești.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului în cauză cu autospeciala din dotare folosind semnalele luminoase și acustice, iar în același timp au solicitat sprijin din partea polițiștilor din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți. 

Astfel, în timp ce se aflau în urmărirea autoturismului mai sus menționat, pe D.J. 178C, în afara localității Frătăuții Vechi, pe un sector de drum în curbă, din cauza vitezei mari, conducătorul autoturismului Audi a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns în șanțul din partea dreaptă a carosabilului, unde a rămas suspendat pe partea din față.

După impact, conducătorul autoturismului a fost identificat la fața locului de către polițiștii ca fiind un tânăr de 29 de ani din Straja.

În urma impactului, un bărbat de 39 ani din Straja, pasager stânga față în autoturismul Audi a fost rănit și transportat la Spitalul Rădăuți unde a fost diagnosticat cu „contuzie toracică”.

Conducătorul autoturismului a fost testat la fața locului cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemie.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă” și „conducere fără permis de conducere”.