Proiectile găsite în Slătioara și Boroaia preluate cu noua autospecială pirotehnică din dotarea ISU Suceava


Intră acum și în grupul de

ISU Suceava a anunțat, joi, că noua autospecială pirotehnică din dotarea instituției a avut deja primele două intervenții în cursul zilelor de marți și miercuri..

Astfel, prima intervenție a avut loc în cursul zilei de marți după ce în urma unor săpături, de recondiționare a șanturilor de scurgere de pe raza localității Slătioara, lucrătorii au găsit un obiect metalic.

Pirotehniștii solicitați la fața locului au stabilit că era vorba de un proiectil exploziv de calibrul 100 mm, provenind din Primul Război Mondial.

A doua intervenție a avut loc în cursul zilei de miercuri pe raza localității Boroaia unde echipa pirotehnică a identificat un proiectil perforant de calibrul 47 mm.

Potrivit sergent major Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava, autospeciala pirotehnică a inspectoratului deține un compartiment special pentru transport muniţii neexplodate ce este dispus în partea din spate a şasiului, dar şi două compartimente laterale pentru transport mijloace şi accesorii de distrugere muniţii şi pentru executarea lucrărilor de distrugeri cu ajutorul explozivilor în diferite medii.

De asemenea, în dotarea autospecialelor se află echipamente care să permită executarea în siguranţă a misiunilor precum detectoare de metale, costum de protecţie pirotehnic pentru personalul specializat, căşti şi veste de protecţie balistică și rucsacuri pentru transportul explozivi.


Intră acum și în grupul de