Elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, implicati in proiectul „Let`s Do It Romania”


Intră acum și în grupul de

Elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat sâmbătă, într-o amplă acţiune de curăţenie în anumite zone din oraş, în cadrul proiectului “Let`s Do It Romania”. Astfel, 12 cadre didactice şi 125 elevi s-au deplasat cu cele două microbuze şcolare în zona de la periferie – groapa de gunoi şi Podu Izvor.

„Primăria oraşului a pus la dispoziţie saci de gunoi şi mănuşi încă de vineri, iar sâmbătă la ora 9 dimineaţa eram deja la curăţenie. Clasele 9K, 10L, 11K, 11H, XI b A. C., 12A, 12B, 12C, şi 12H au răspuns provocării, s-au înscris în proiect şi au muncit serios până au terminat de umplut sacii. Iniţiativa este de apreciat, nu este prima dată când elevii colegiului participă la igienizarea unor zone din oraş, dar este cea mai amplă activitate de acest gen”, au spus profesoarele Brînduşa Luminiţa Cîmpan şi Adriana Alina Mihoreanu.

Potrivit acestora, toţi elevii au înţeles ceva din acest gen de proiect, au văzut ce înseamnă lipsa de educaţie a unora care consideră că orice zonă mai mult sau mai puţin accesibilă este posibil loc de depozitare a gunoaielor.

„Proiectul a arătat că se poate, că sunt mulţi elevi care ar putea contribui la întreţinerea aspectului oraşului Gura Humorului, a fost o lecţie de educaţie civică şi de bună purtare. Cadrele didactice participante consideră că orice iniţiativă de acest gen va fi apreciată şi susţinută de elevii colegiului nostru”, au subliniat cele două profesoare.


Intră acum și în grupul de