Start la „Saptamana Prevenirii Criminalitatii” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pe tot parcursul acestei săptămâni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava împreună cu o serie de instituţii guvernamentale şi neguvernamentale vor efectua o serie de activităţi în cadrul proiectului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, ediţia a V-a. Potrivit inspectorului Ileana Iacob, din cadrul IPJ Suceava- Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, perioada 27 septembrie – 01 octombrie, va fi plină de activităţi de la campanii de informare stradală la workshop-uri de proiecte realizate prin absorbţie de fonduri europene în domeniul prevenirii criminalităţii.

Astfel, la târgul de proiecte „De la Proiectul personal la Proiectul European”- Absorbţia Fondurilor Europene pentru eficientizarea activităţilor de prevenire a criminalităţii şi stimularea participării sociale în vederea asigurării unui spaţiu de securitatea în comunitatea suceveană”, nu mai puţin de 11 instituţii şi ONG-uri au prezentat proiectele.

Printre acestea se numără Organizaţia „Salvaţi Copiii”- Filiala Suceava, Tribunalul Suceava- Serviciul de probaţiune, Penitenciarul Botoşani, Asociaţia Judeţeană “Sportul pentru Toţi Suceava”, Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava, Asociaţia educatorilor suceveni, Centrul Judeţean de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog Suceava, Centrul Judeţean de resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava.

„O altă acţiune interesantă va avea loc marţi, la ora 16, în parcarea Iulius Mall, unde va a avea loc o prezentare a armamentului şi tehnicii din dotarea forţelor de poliţie din cadrul IPJ Suceava. Pentru adulţi, dar şi pentru copii, vor avea loc exerciţii demonstrative cu câinii folosiţi în acţiuni. De asemenea, colegii jandarmi vor veni cu un câine ce trece prin foc, iar de la Rădăuţi va fi adus câinele detectiv „Lăbuş”, care sigur îi va încânta pe copii”, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, insp. Ileana Iacob.

O altă acţiune vizează „Criminalitatea stradală”, dar şi „Caravana Prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului în mediul rural”. Joi, va fi lansată campania de prevenire a infracţiunilor la regimul silvic „Să protejăm aurul verde”, dar şi o masă rotundă cu tema „Abordarea integrată a prevenirii şi combaterii contrabandei în perspectiv aderării la Spaţiul Schengen”. Săptămâna va fi încheiată cu o serie de activităţi educativ- preventive în unităţile de învăţământ, în şcolile de şoferi şi o campanie de informare stradală „Stop Accidentelor Rutiere. Viaţa are Prioritate”.


Intră acum și în grupul de