Bărbatul care a accidentat mortal un biciclist la Marginea a fost arestat preventiv. La momentul accidentului el avea o alcoolemie de 2,25 g la mie


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 47 de ani din Marginea a fost arestat preventiv, marți, de Judecătoria Rădăuți la propunerea procurorilor pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Potrivit Poliției Județene Suceava, joi seara în jurul orelor 20.35, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Marginea, un localnic de 48 de ani a intrat în coliziune față-spate cu un localnic de 57 de ani, care se deplasa în calitate de bicilist în fața sa.

Din accident a rezultat decesul biciclistului.

Parchetul Rădăuți a anunțat că prin ordonanţa procurorului din data de 11.04.2022 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de bărbat pentru „uciderea din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe” .

Ancheta a stabilit că în data de 7 aprilie în jurul orelor 20.35,  bărbatul a condus autoturismul marca Renault, pe DC neclasificat, pe raza localității Marginea și a provocat un accident rutier ce a avut ca urmare decesul unei persoane, iar conform Buletinului de analiză toxicologică cantitatea de alcool exprimată în g la 1000 ml sânge a conducătorului auto la data de 07.04.2022, a fost de 2,25 .

Procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile faţă de acesta, propunere care a fost admisă, marți, de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de